Βιογραφικό σημείωμα

Η Ελένη Μακρογιάννη είναι ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος καθώς και πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την Ψυχοθεραπεία ( European Association fοr Psychotherapy- E.A.P. – E.C.P. Holder ). Κατέχει πολύχρονη κλινική εμπειρία και η κλινική της εργασία αφορά στην ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων. Από το 1998 έως και σήμερα, εργάζεται σαν ψυχοθεραπεύτρια-δραματοθεραπεύτρια συνεργαζόμενη με φορείς όπως σωματείο απεξάρτησης «Θησέας», Νυχτερινό Γυμνάσιο Καλλιθέας, Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ.

Σπούδασε Ψυχολογία στην Αθήνα, στο τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) καθώς και στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατέχει δίπλωμα ειδίκευσης στην Ψυχοθεραπεία μέσω θεάτρου –Dramatherapy  καθώς και στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, τις οποίες ασκεί στην συνεργασία της με άτομα, ομάδες, γονείς.

Εχει λάβει πιστοποιημένη επιμόρφωση εξειδίκευσης από το Ε.Κ.Π.Α., στην αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών καθώς επίσης και στη Διαχείριση Διαζυγίου-Χωρισμού Γονέων.

Είναι εισηγήτρια και συντονίστρια βιωματικών εργαστηρίων σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια που αφορούν στην ψυχική υγεία και στις θεραπείες μέσω τέχνης.

Αρθρα της για την ψυχική υγεία και την δραματοθεραπεία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά ( Τετράδια Ψυχιατρικής, Θεατρογραφίες ) καθώς και στο διαδίκτυο.

Είναι μέλος  :

  • Του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.)
  • Της Ενωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (Ε.Δ.Π.Ε.)
  • Της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.)
  • Της European Association for Psychotherapy (E.A.P.- Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας)

Είναι εκλεγμένη εκπρόσωπος της Ενωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (Ε.Δ.Π.Ε.) στην  Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.).